Mijn kind is altijd te vroeg wakker! Leer je kind langer uitslapen

kind-te-vroeg-wakker-leren-uitslapen-kidsleep-slaaptrainer

Is je kindje ook altijd te vroeg wakker? Probeer de KidSleep Slaaptrainer!

De meeste ouders kennen het wel: je kind is elke ochtend veel te vroeg wakker. Niet fijn voor je kind en ook niet fijn voor jullie! Het te vroeg wakker worden van kinderen is een veelvoorkomend probleem en is helaas niet altijd eenvoudig op te lossen.

Gelukkig slapen veel kinderen wel goed, maar het komt ook voor dat je kind(eren) om 04.00 uur of 05.00 uur al aan je bed staat. Of je kind slaapt goed door, maar na het verzetten van de klok lukt dit ineens niet meer.  Zoals bij alles wat aangeleerd moet worden, heeft ook het leren slapen tijd nodig.

“Dankzij deze leuke slaaptrainer konden we onze kinderen spelenderwijs leren om op de juiste tijd uit bed te komen”

Wanneer je kind naar bed gaat, wil je natuurlijk dat hij of zij klaar is om te gaan slapen. Belangrijk is dat je kind zich bewust wordt van het moment van in bed liggen, zodat deze vaardigheid toegepast kan worden op het moment dat je kind midden in de nacht wakker wordt.

Oorzaken dat kinderen slecht kunnen slapen, en vroeg wakker worden

Ook kun je proberen de oorzaken van het niet door kunnen slapen aan te pakken. Er zijn verschillende zaken die oorzaak kunnen zijn van het niet doorslapen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Te laat naar bed gaan: als je kind te laat naar bed gaat, kan het natuurlijke slaapritme verstoord worden
  • Weinig slapen overdag: het is aangetoond dat kort of niet genoeg slapen kan zorgen voor een toename in het ’s nachts wakker worden van je kind
  • Lang wakker: het is een misvatting dat een vermoeid kind sneller in slaap valt en beter doorslaapt. Oververmoeidheid is sowieso slecht voor je kind, niet alleen voor het niet doorslapen in de nacht!
  • Teveel licht: als de kamer waarin je kind slaapt niet donker genoeg is, kan natuurlijke lichtinval ervoor zorgen dat je kind eerder wakker wordt
  • Honger: jonge baby’s (tot ongeveer een half jaar), verteren in de nacht een groot deel van de voeding. Wanneer zij honger krijgen, kan het dus zo zijn dat ze tijdens de nacht wakker worden
  • Onregelmatigheid: probeer een consistente oplossing te bieden wanneer je kind in de nacht wakker wordt. Zo voorkom je dat je kind wakker wordt in de hoop dat papa en mama ingeschakeld kunnen worden.

KidSleep Slaaptrainer: voor ons de juiste oplossing!

Helaas hadden wij zelf bij onze 3 kinderen ook te maken met het vroeg wakker worden gedurende de ochtend. Met als resultaat dat we regelmatig vroeg ons bed uit moesten, op tijden waarop we dat liever niet deden.

Om onze kinderen proberen te leren later uit bed te komen, besloten we om de KidSleep Classic Slaaptrainer te kopen. En met resultaat! Dankzij deze leuke slaaptrainer konden we onze kinderen spelenderwijs leren om op de juiste tijd uit bed te komen.

Het is heel simpel: het klokje op de slaaptrainer heeft 2 plaatjes. Op het ene plaatje staat een (in ons geval) konijntje dat aan het wandelen is in de zon, op het andere plaatje ligt het konijntje heerlijk te slapen. Achter elk plaatje zit een lampje, dat door jezelf in is te stellen.

Wanneer je kind wakker wordt, kijkt hij of zij naar de slaaptrainer en ziet meteen of het tijd is om op te staan (konijntje in de zon) of om nog lekker te blijven liggen (konijntje in bed). Ideaal en eenvoudig in gebruik dus!

Kind te vroeg wakker - Kidsleep slaaptrainer

Een absolute aanrader, zodat je kindje nooit meer te vroeg wakker wordt

Wat ons betreft is de Kidsleep Slaaptrainer een absolute aanrader! Onze kinderen weten nu precies wanneer het tijd is wanneer ze hun bed uit mogen komen en deze slaaptrainer heeft hen op een speelse en eenvoudige manier deze vaardigheid aangeleerd.

Heb je een andere methode of andere slaaptrainer die werkt? Laat het me dan vooral weten!
Met mijn website help ik graag ouders om nog meer te genieten van hun kinderen.

Bedankt voor het lezen, Groetjes Miranda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *